Dagboken – ett nytt sätt att kommunicera

PictureMyLife vill förenkla vardagen för barn och ungdomar med behov av särskilt stöd och för föräldrar och pedagoger. Därför har vi utvecklat en digital Dagbok som ersätter handskrivna kontaktböcker och gör det enkelt och tryggt att kommunicera. Dessutom sparar man tid.

Dagboken fungerar i mobilen, läsplattan och datorn. Dagboken finns nu också som app för iOS och kommer snart även för Android.

Bildbaserna Pictogram och Ritade Tecken ingår.

Du kan prova Dagboken gratis i 1 månad – klicka här!

pojke-m-ipad

Far och son använder Dagboken

Hur fungerar Dagboken?

Varje barn har en personlig Dagbok med säker inloggning där föräldrar och lärare kan kommunicera.

Barnen har en egen förenklad version av Dagboken så att de också kan vara delaktiga. Barnen kan skriva eller själva ladda upp bilder via dator, läsplatta eller mobil.

Du kan också bjuda in andra viktiga personer i barnets liv, t ex korttidsboende, far- och morföräldrar, assistenter och syskon. Du bestämmer vem som ska vara delaktig i Dagboken.

Direkt kommunikation

Det är enkelt att berätta om dagen i bild och text i Dagboken – och du har möjlighet att få återkoppling på en gång. Dagboken har en säker inloggning och bara de som är inbjudna kan ta del av berättelser och information.

Den webbaserade Dagboksversionen finns alltid tillgänglig om du har en nät-uppkoppling. Den fungerar på alla plattformar oavsett om du använder dator, läsplatta eller mobil. Dagboken finns nu också som app för iOS och ingår som komplement i din prenumeration.

Välkommen att prova 1 månad gratis du också! 

Föräldrar läser i Dagboken

De här funktionerna hittar du i Dagboken när du loggar in.

Farfar och son kramas

Det är viktigt med ett starkt kontaktnät runt barnet

Som förälder bestämmer du vilka som får ha tillgång till ditt barns Dagbok. Du kan t ex bjuda in mor- och farföräldrar och syskon så att de kan läsa och kommentera. Det ger de närstående en möjlighet att vara med i det dagliga livet.

För barn och ungdomar med behov av särskilt stöd är det viktigt att ha en nära kontakt med familj och vänner. Därför kan man bjuda in personer som är viktiga för barnet att läsa och kommentera i Dagboken. Det stärker och utvecklar det socialt nätverket.

Prova Dagboken och bjud in lärare, föräldrar eller andra anhöriga. 

Dagboken är säker. Enbart de som administrerar eller är inbjudna till en Dagbok kan läsa och kommentera. Det ger trygghet.

Dagbok Version_2_2016__

Barnen har en förenklad version

Varje barn har en egen inloggning med en förenklad version av Dagboken.

I Dagboken kan barnen skriva eller ladda upp bilder via dator, läsplatta eller mobil. De kan också ta egna bilder via en läsplatta eller mobil och spara dem direkt i Dagboken och visa för familj och lärare. Var och en kan vara delaktig på sina villkor.

För att inte viktig information ska försvinna av misstag, kan barnen bara radera texter eller bilder de själva lagt in i Dagboken när de är inloggade med sina egna inloggningsuppgifter.

Prova Dagboken gratis i 1 månad du också – klicka här.

Barn som leker