Så föddes idén!

Det började med en fika och ett samtal våren 2014. Lisa berättade om sina erfarenheter som mamma till en pojke med Downs syndrom. Hon hade letat på nätet efter digitala hjälpmedel som kunde göra livet lättare för sin son, men hittade inget som funkade. Eftersom hon är grafisk formgivare och har jobbat med hemsidor föddes tanken på att själv ta fram en digital plattform för barn med förståelseproblematik och deras familjer. Några månader senare var vi fyra personer som jobbade entusiastiskt med att utforma plattformen. Och nu är det dags att presentera resultatet!

PictureMyLife® – en digital plattform med 3 verktyg som kan användas på läsplatta, i datorn och mobilen

1. Dagboken. Det är dags att ersätta de gamla kontaktböckerna med en uppdaterad version online. Dagboken fungerar som kommunikation mellan föräldrar – barn – skola och övriga personer i barnets närhet. Här kan barnet, föräldrar, pedagoger och stödpersoner enkelt ladda upp bilder och berätta vad som hänt under dagen. Det sparar värdefull tid och är stimulerande.

2. Scheman. För barn med förståelseproblematik är det viktigt med struktur, det ger trygghet. Föräldrar och pedagoger kan här skapa unika scheman som är anpassade för barnet. Med hjälp av egna bilder eller bilder från bilddatabaser kan man göra dag- och veckoscheman, instruktionsscheman och aktivitetsscheman. En första version kommer under våren 2015.

3. Torget. Här samlar vi information och inspiration för barn, föräldrar och skola, samt ger medlemmarna möjlighet att kommunicera med varandra.

PictureMyLife Communication AB som bygger plattformen ägs av Lisa, Lollo, Maria och Yvonne. Vi har erfarenhet från medicinsk information, grafisk formgivning, kommunikation, vården och entreprenörskap.

Till vår hjälp har vi en fokusgrupp bestående av föräldrar, pedagoger, läkare och handledare. De bidrar med kloka synpunkter och är även testpiloter inför lanseringen som sker i vår!

Vi ses! 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *