Vi söker fler som vill delta i vårt pilotprojekt!


Testa Dagboken gratis för vuxna
 

PictureMyLife startar pilotprojekt för vuxna med kognitiva funktionsnedsättningar.


PictureMyLife har utvecklat Dagboken, ett digitalt bildbaserat kommunikationshjälpmedel där man enkelt laddar upp bilder, filmer och skriver texter från dagens händelser. Dokumentationen ger stöd för minnet, struktur under dagen och stärker det sociala nätverket. Idag finns en version på marknaden som används av barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, deras anhöriga och pedagoger.

Från daglig verksamhet och äldreboenden har vi fått önskemål om en Dagboksversion för vuxna och äldre med kognitiva funktionsnedsättningar. Vi genomför nu ett pilotprojekt för att ta reda på vilka speciella stödfunktioner som vuxna med kognitionssvårigheter behöver för att kunna kommunicera och känna trygghet.

Vi söker fler som vill delta i vårt pilotprojekt!

Fyll i formuläret nedan så berättar vi mer.


Hur berättar man om sin dag och sina upplevelser när minnet inte fungerar? Det finns ca 300.000 vuxna i Sverige som har kognitiva svårigheter och behöver stöd för att klara sin vardag.


Klicka här för att testa Dagboken för vuxna

Så här enkelt fungerar Dagboken


Ta en bild

Du kan fota direkt i Dagboken från mobilen eller läsplattan eller ladda upp en bild från ditt bildbibliotek.

Skriv en text

Till varje bild kan du skriva en text. Det finns också utrymme för en längre text om du har mycket att berätta.

Spara

Nu kan alla som är inbjudna till Dagboken se inlägget och skriva en kommentar.


Den webbaserade Dagboksversionen finns alltid tillgänglig om du har en nät-uppkoppling. Den fungerar på alla plattformar oavsett om du använder dator, läsplatta eller mobil. Dagboken finns också som app för iOS med möjlighet att ladda upp film upp till 30 sekunder.