Finska punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät

Heja Finland i Eurovision Song Contest 2015!

Finska punkbandet Pertti Kurikan NimipäivätI Finland har man nyligen röstat fram punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät att representera landet i Eurovision Song Contest 2015 som går av stapeln 19 maj i Wien, Österrike. Punkbandet består av Pertti, Kari, Toni och Sami som alla är professionella musiker.

Punkbandet blev känt genom dokumentärfilmen ”The Punk Syndrome” som spelades in 2009. Det är en dokumentär som fångar essensen av punk men är också en berättelse om personer med en funktionsnedsättning som gör uppror mot mainstream.

”Filmen handlar om bandet Pertti Kurikan Nimipäivät… så det handlar om en handikappad som sjunger punk och tre andra handikappade som spelar punk. Du borde se filmen och fundera på om du ska tycka illa om funktionshindrade eller om du ska älska och respektera dem” (fritt översatt red. anm.) säger Kari Aalto, bandmedlem i Pertti Kurikan Nimipäivät på The Punk Syndromes webbsida.

Bandet skriver texter om problem i samhället men också om de problem och fördomar de själva möter i vardagslivet. Filmen hade premiär i Finland 2012.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *