Föreningen Passalen satsar på ungas fritid

Passalen är en barn och ungdomsförening som arbetar för rätten av fritidsaktiviteter för barn och ungdomar med funktionsnedsättning i Västra Götaland. De driver en verksamhet där barn och ungdomar, med eller utan funktionsnedsättning, kan mötas tillsammans i en aktivitet. De vill förenkla processen och göra det lättare för ungdomar att hitta och ansöka till fritidsverksamheter.

Nu i april på Leva & Fungera-mässan i Göteborg kommer Passalen att bygga upp ett Fritidstorg där man kan prova på olika aktiviteter som t ex dans, konst och musik.

På tidningen Föräldrakraft kan man läsa en intervju med Ia Kjellsdotter som är verksamhetsledare på Passalen där hon berättar om problematiken med att ungdomar med funktionshinder ofta glöms bort och att de själva kanske inte har självförtroende att söka till verksamheter.

”- Vi lägger allt fokus på parollen ”leva”. Så mycket i de här sammanhangen handlar om att bara ”fungera”. Men vi vill visa att det med ganska enkla medel också går att få en bra integrerad fritid.”

Läs hela artikeln här: http://www.foraldrakraft.se/articles/fritidstorg-ska-inspirera

Kalender till aktiviteter hos Passalen: http://passalen.se/sample-page/kalender-det-hander-pa-passalen/

Eller bläddra direkt i deras katalog:  http://issuu.com/iakjellsdotter/docs/passalen_broschyr_2015_ae6ad6b240017a?e=10681637/10789079

Vill du besöka Leva & Fungera-mässan? Mer info hittar du här: http://www.svenskamassan.se/sites/leva-fungera/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *