ADHD i bilder

Fångar sin ADHD i bilder

ADHD i bilderVictor Wikander heter fotografen bakom boken ”ADHD i bilder” som är tillägnad alla de som inte förstår och för dem som vill veta mer om hur det verkligen är att ha ADHD.

Victor är i grunden utbildad målare men har sedan några år tillbaka börjat utveckla sitt intresse för fotografi. Han har också diagnosen ADHD.

Idén bakom denna bok kom i samband med en fotoutställning om ADHD som han hade på Kulturhuset i mars 2012. Många som var där hörde av sig till Victor och berättade att de genom hans bilder fick upp ögonen för diagnosen samt att de fick en ökad förståelse för ADHD.  Under denna tid dök det också upp förfrågningar om det fanns en bok som innehöll hans bilder så att de kunde visa sina nära och kära som inte själva hade möjlighet att besöka utställningen.

 

 

ADHD i bilder

Fotograf: Victor Wikander, ADHD i bilder, ”Stressen”.

 

Glömska, ADHD i bilder

Fotograf: Victor Wikander, ADHD i bilder, ”Glömska”.

ADHD i bilder

Fotograf: Victor Wikander, ADHD i bilder, ”Kreativitet”.

 

Victor skriver på Votums förlag:

”Den här boken tillägnar jag de som inte förstår, och er som vill veta mer om hur det verkligen är att ha ADHD. Jag vill ge er alla en större inblick, jag vill visa att ADHD är så mycket mer, så mycket mer än vad många tror. Det handlar inte bara om att vara hyperaktiv eller aggressiv.

I mångas ögon är ADHD något negativt. Något annorlunda och något som är svårt att greppa och förstå. I mina ögon är diagnosen så mycket mer än så. Det är min identitet och personlighet, på gott och ont. ADHD kan vara fantastiskt men också fruktansvärt.

Jag har med åren dokumenterat de positiva och negativa sidorna av diagnosen i bilder, något som nu gestaltas i den här fotoboken. Min förhoppning är att bilderna ska säga mer än tusen ord.

Här kommer mina symptom ur min alldeles egna världsbild av diagnosen.”

Köp boken här och ange rabattkoden ”PictureMyLife” så betalar du endast 159 kr + frakt 39 kr (Förlagets ord. pris är 199 kr ex frakt).  www.votumforlag.se/produkt/adhd-i-bilder/
Erbjudande gäller t o m 31 maj 2015.

Victor intervjuades av Nyhetsmorgon, se klippet här.