Berörande pjäs

På Stockholms Stadsteater går just nu ”Den besynnerliga händelsen med hunden mitt i natten” som är en rolig och berörande pjäs baserad på Mark Haddons prisbelönade roman med samma namn. Den handlar om Christopher Boone som är 15 år, tre månader och två dagar. Han kan alla länder i världen och alla huvudstäder och vartenda primtal upp till 7507. Han klarar inte beröring och kan inte ljuga. Pjästiteln är ett citat från en Sherlock Holmesnovell. Läs mer http://kulturhusetstadsteatern.se.

David Fukamachi Regnfors

Foto: Petra Hellberg

En natt, sju minuter över tolv, hittar han grannens hund i trädgården, dödad med en högaffel. Christopher skriver ner alla detaljer i sin bok och bestämmer sig för att ta reda på vem mördaren är, precis som Sherlock Holmes. Trots att hans pappa sagt att han inte får. Det blir början på en resa som tvingar honom att utmana sina egna begränsningar – och som avslöjar familjehemligheter som vänder upp och ner på hela hans värld. 

Huvudrollen spelas av David Fukamachi Regnfors. I övriga roller syns bl a Jakob Eklund, Gunilla Röör och Helena Af Sandeberg. Pjäsen utsågs 2013 till Best New Play vid brittiska Olivier Awards.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *